dimarts, 28 de juliol del 2009

Solstici d'estiu, 250 metres MD+ 6c (6a A1 obligat)

Aquest dissabte hi ha "comunitaria" per anar a fer una via que fa temps que en parlavem, una via que té tots els números per esdevenir una clàssica, oberta per uns companys osonencs, en Quim Bretcha i l'Edu Sallent.
La via es diu Solstici d'estiu i està situada a la paret nord del Pollegó Inferior al Pedraforca i el seu inici és a la vertical de la Font i un cop sobre la feixa on hi ha la Font flanqueja cap a l'esquerra seguint una línia fisurada evident. Transcorre en gairebé la seva totalitat per fisures exceptuant el quart i cinquè llarg que són els més fàcils.
Les cordades ja estaven definides abans d'esmorzar; en Miquel i en Marcel, en Gerard i l'Oriol, i l'Ivan i jo per variar i varem entrar a la via per aquest ordre desprès de fer la "mica" d'aproximació.
Al primer llarg s'ha de pujar per una fisura que és on s'hi concentra la dificultat per seguidament entrar a una curta xemeneia i d'aquí ja sortir cap a l'esquerra per arribar-nos a la reunió, 6a/b semiequipat amb dos espits i dos pitons. El segon llarg comença amb tendència a la dreta per anar a buscar una fisura que quan s'acaba perd la verticalitat i segueix cap a la dreta fins a la reunió, 6b semiequipat amb espits i pitons. El tercer llarg supera una grada al seu inici per anar a buscar la fisura que a mig llarg deixem per seguir un diedre fisurat tumbat on al trobar un pitó pugem cap a l'esquerra per tornar a buscar la fisura inicial que acabem de seguir, 6b/c semiequipat amb espits i pitons. El quart llarg transcorre per un terreny on la pedra no es tan bona però amb menys dificultat, IV semiequipat amb tres pitons. El cinquè llarg continua amb la tònica del quart, seguint la vertical al començament per seguir cap a l'esquerra, IV semiequipat amb un pitó. El sisè llarg és el quin dona més caràcter a la via, una fisura vertical i aèria que ens durà al final de la via, 6c semiequipat amb parabolts, espits i pitons.
Dir que la via està semiequipada i per tant caldrà portar un joc de tascons, un de friends (fins al 4 o almenys repetint el 2 i el 3 (de Camalots)), i unes 16 cintes exprés. Les reunions estan equipades amb dos espits per rapelar.



En Gerard iniciant el primer llarg i en Marcel més amunt arribant a la xemeneia.

L'Oriol que feia cordada amb en Gerard i l'Ivan al segon llarg.

L'Ivan acabant el tercer llarg.

L'Ivan a la quarta reunió, més endevant l'Oriol en el cinquè llarg, en Miquel i en Gerard a la cinquena reunió i en Marcel apunt d'acabar la via.

Acabant el cinquè llarg.

L'Ivan lluitant i gaudint del sisè llarg.

Amb l'Ivan després de fer una mica de literatura al "llibre" de piades.

Fotografia social (d'esquerra a dreta) l'Ivan, en Gerard, l'Oriol, en Miquel, en Marcel i en Xevi.

El premi del cim.