divendres, 29 de maig del 2009

Penyíscola

Aquest passat cap de setmana amb la Beth varem decidir passar tres dies de relax a un lloc proper, que no estresses massa el viatge i poguessim disfrutar del menjar, i el lloc escollit va ser Penyíscola, un lloc on la Beth no hi havia estat mai i jo en tenia alguns records de petit, val a dir que no recordaba tanta edificació ja que els records que en tenia eren dels carrerons de dins de la muralla.
La zona dona de sí, en plan visites com a capçalera si és entre setmana, entre les 4 i les 5 de la tarda anar a veure com arriben els vaixells de pescadors al port i descarreguen el peix per portar-lo a la llotja (em fascina veure-ho), també és imprescindible anar a visitar el Castell de Penyíscola, que com molts castells de la zona tenen vestigis musulmans i templaris però aquest a més el té pontifícic amb el Papa Lluna. Recomenable anar a visitar la Serra d'Irta sobretot per poder disfrutar d'uns quants quilòmetres de costa verges i aprofitar per visitar entre altres la Torre Badum una torre de guaita d'orígen musulmà, i pel cantó més occidental de la Serra és obligatòria la visita al Castell de Xivert, on s'hi diferencien dues parts, una amb passat musulmà i l'altre cristià.
En quan a la gastronomia com a típic de la zona s'ha de menjar alguna paella o algun arròs caldós, aprofitar i fer una visita a Vinarós per tal de menjar els llagostis típics del poble i el més recomenable i fins i tot diria imprescindible és anar a fer el plat típic de Penyíscola el rap a l'all i pebre al restaurant el Peñón de dins el casc antic.



Pescadors triant el peix.

Vista de Penyíscola.

La part costera de la Serra d'Irta.

La Beth amb la Torre Badum de fons.

El Castell de Xivert.

Impresionant!! El rap a l'all i pebre.

2 comentaris:

nenivan ha dit...

Vaja julai nano, amb aquest plan no arribarem a fer res de bó en el mon de la vertical. El problema és que aquest finde jo tampoc vaig fer res de bó, grans afartaneres...

un tal Pinxo ha dit...

Per a la proxima visita, una miqueta de escalada per el terme...jeje