dilluns, 1 de juny del 2009

Esperó Xelo-Bam, 475 metres, 6a Ae (V obligat)

Canvi de plans a última hora, per comptes d'anar a fer la integral Alfa Centauro / Platinium per qüestió de temperatures, durant el trajecte decidim anar a fer l'Esperó Xelo-Bam, una altre via de força metres encara que aquesta molt més equipada, sobretot la part inferior, mentre que per la part superior s'ha de portar cosa.
Al arribar a peu de via ja hi ha dues cordades al davant, i més tard n'arriben dues més, així que cinc cordades!!!, ja se sap, sempre hi ha qui es lleva més d'hora que tu, així que paciència i amunt.
Dir que la via és força discontínua però amb llargs interessants, sobretot els llargs novè i desè que són els quins donen més ambient a la via.
El primer llarg começa cap a la dreta anant a buscar un pont de roca i es va posant vertical per superar un sostret i seguidament el grau disminueix, V equipat amb pitons, pont de roca i parabolts. El segon llarg s'inicia a l'esquerra per un diedre tumbadet seguit per un de més vertical, V equipat amb pont de roca, pitons i parabolts. El tercer llarg comença amb un flanqueig cap a la dreta (segons ressenya hi falta el pitó de l'inici) i seguidament puja recte per acabar equibant matolls, V equipat amb pitons i un parabolt. El quart llarg comença amb un diedre segueix amb tendència a la dreta per anar a buscar la placa i tornar a sortir cap a la dreta per seguir amunt fins a la reunió, V equipat amb pitons i parabolt. El cinquè llarg és de tràmit. El sisè llarg és un llarg tumbat d'adherència, V equipat amb parabols i pont de roca, reunió als arbres. El setè llarg és de tràmit. El vuitè llarg és el més maco, és un diedre que es va estrenyent i alhora es posa vertical, 6a desequipat. El novè llarg comença en lliure fins que es posa vertical on comença l'artificial fins a la part final on hi trobem els pitons que torna a ser en lliure, V Ae equipat amb pitons i parabolts. El desè llarg va recte amunt per entrar en un diedre tumbat cap a l'esquerra, V equipat amb claus i parabolts. L'onzè llarg va recte amunt buscant la millor zona, IV equipat amb parabolt i pitó. El dotzè llarg va buscant els millors llocs de pas fins a la reunió, III desequipat.
Les reunions estan totes equipades amb parabolts i el material que hem portat per fer la via són 15 cintes exprés (en farien falta 17 pel tram d'Ae), aliens, camalots fins al 2, tascons i un estrep.
Vista de l'Esperó.
L'Ivan a l'inici del diedre del segon llarg.
Iniciant el llarg d'adherència, el sisè llarg.
Quan portes cordades al davant es bó pendre-s'ho amb tranquilitat.

Vista del diedre del vuitè llarg.

Vista del descens.

1 comentari:

nenivan ha dit...

crac, la foto on surto fent la migdiada no dona massa ambient... en fi, és el que hi ha no?