dijous, 25 de juny del 2009

Dues bones vies al Cavall Bernat

Pérez-Vergés: 140 metres, 7b+ (V+ Ae obligat).
GAM: 90 metres, MD+ Ae.

Dissabte, com fa quinze dies teniem la inteció d'anar a fer la GAM de Diables, però pel mateix motiu que fa quinze dies ho verem aparcar per un altre dia. La pluja intensa de divendres al vespre, les pluges de dissabte al matí i el pronòstic per la tarda ens varem fer enrera de l'ideia original, així que deprés d'esmozar, aparcats a l'aparcament de Santa Cecília mirant ressenyes per veure quina seria la millor elecció, en un principi era la Lotus de l'Aeri, però des de l'aparcament s'hi veien zones negres d'humitat, així que a buscar més, fins que al final varem trobar el què buscavem, un parell de vies no gaire llargues, d'orientació es i a la muralla nord. Les vies triades varen ser la Pérez-Vergés i la GAM del Cavall.
La Pérez-Vergés va tota per placa i té un tram en artificial que és el que supera el sostre de la Berruga, les reunions estan equipades i es una via equipada amb espits, "P's" expansives i algun burí, per tant només fan falta una dotzena de cintes i un estrep, dir que en el tram d'artificial hi devia saltar un burí ja que hi ha un pas molt llarg on l'Ivan s'hi va haver de recrear. El primer llarg comença anant a buscar un espit que allunya una mica i a la part final la paret es posa més tiesa per flanquejar a l'esquerra cap a la reunió, 6a equipat amb espits. El segon llarg és un mur vertical en la seva primera part i just al final tomba una mica fins a la reunió, 6a equipat amb spits i P's. El tercer llarg és el més fàcil, va a buscar la reunió sota del sostre, V equipat amb 2 P's i un burí just al entrar a la reunió. El quart llarg comença superant el sostre amb artificial i cap a la meitat es pot sortir en lliure, Ae V+ equipat amb espits, burins i P's. L'últim llarg comú amb la normal el varem fer a la segona via, la GAM.
Rapelem de sobre la berruga fins a la reunió d'entrada a la GAM.
La GAM és una via de tres llargs, el primer equipat amb espits i en el segon hi ha espits, claus, pont de roca i es pot reforçar. La reunió està equipada amb espits i necessitarem una dotzena de cintes, tascons i aliens. El primer llarg és tot de flanqueig, la primera part coincideix amb la normal del Cavall i continua per sota la Berruga, per anar a buscar-ne la reunió a la seva dreta, just sota el diedre, de l'entre l'últim espit i la reunió hi ha un pitó amagat a la fisura que no vaig veure i em va fer estirar de valent, V+ Ao equipat. El segon llarg comença pel diedre i el va ressegint, tomba cap a l'esquerra i després arriba per placa fàcil fins a la reunió, 6a semiequipat. El tercer llarg és comú amb la Normal del Cavall, III desequipat.

Vista del Cavall des de la canal.

L'Ivan arribant a la primera reunió de Pérez-Vergés.


El mur inicial del segon llarg.


L'Ivan lluitant per arribar al primer espit del sostre.

El flanqueig del primer llarg de la GAM.

A dalt del Cavall amb l'Ivan netejant-se els conductes respiratoris.