dimarts, 30 de juny del 2009

Cap a l'ombra de Roca Narieda

Via del Nifo: 210 metres V+
No ho sé tio: 85 metres 6c+ (6c obligat), varem fer el primer llarg de 6a
Dissabte fugint de la calor decidim anar cap a Roca Narieda, a fer la via del Nifo, la intenció és fer la primera part, i per fer la via quedem a Vic amb l'Oriol i amb en Pep amb qui feia força temps que no escalava. Esmorzem a Coll de Nargó on la temperatura no es gaire alta a mig matí, 18 graus a l'aparcament degut a la pluja del dia anterior, i per un moment dubtem anar a fer la Postres de Músic, ja que està tot força moll. Al final seguim amb l'inteció inicial i sort, ja que al final varem passar força calor.
Per fer les dues vies hem utilitzat un joc d'aliens, un de friends, un de tascons i unes 15 cintes exprés que ens han servit per les dues vies ja que la No ho Sé Tio està molt ben equipada amb parabolts, metre que la Via del Nifo està practicament desequipada. Dir que les xapes recuperables són del tot prescindibles, només he trobat un cap de burí i està situat just al costat d'una fisura on es pot equipar perfectament.
Via del Nifo: Al començament del primer llarg hi trobem una inscripció a la roca que hi posa Nifo i si mirem bé uns metres més amunt hi intuirem un pitó, seguidament en trobarem un altre per superar un mur i ja flanquejem entre rostolls per anar a buscar una fisura que puja en diagonal fins a la reunió, IV equipat amb 2 pitons i un cap de burí opcional. El segon llarg és un canvi de reunió que va en diagonal cap a la dreta, III desequipat. El tercer llarg comença en tendència a la dreta per superar una petita panxa protegida per un espit, seguim recte amunt i un cop xapat el pitó flanquejem a l'esquerra i pugem per un petit diedre, V equipat amb un espit i un pitó. El quart llarg es un petit flanqueig horitzontal cap a l'esquerra que passa per sota d'un gran bloc, IV desequipat. El cinquè llarg surt amb un flanqueig cap a l'esquerra i seguidament ja començem a pujar pel diedre, V equipat amb un pont de roca i un pitó. El sisè llarg segueix pel diedre, V equipat amb dos pitons, un pont de roca i un tac de fusta. El setè llarg va a buscar altre cop el diedre, on després de xapar un pitó trobem un petit sostre que hem de superar i fins a la reunió, V equipat amb dos pitons. No varem fer el vuitè llarg ja que segons la ressenya no sembla gaire interessant i així ens estalviavem un ràpel.
Dir que totes les reunions estan equipades les tres primeres amb un espit i un burí i les següents, que utilitzarem per rapelar, amb dos parabolts amb anella.
Pel què fa al primer llarg de la No Ho Sé Tio, està tot equipat amb parabolts, i comença superant una grada per posar a una gran placa.

L'Oriol i en Pep en el primer llarg.

En Pep al flanqueig del quart llarg.

Arribant a la reunió en el sisè llarg.

L'Oriol superant la panxa del setè llarg.

Foto de família durant els ràpels.

En el primer llarg de la No Ho Sé Tio.