dilluns, 14 de setembre del 2009

Via Cristina Gómez, 300 metres MD+ (6a obligat)

Aquest cap de setmana quedo amb en Gerard, al principi no tenim gaire clar que farem i estem una mica a l'expectativa de la meteo per si ens la juga, però per sort el pronòstic és bo. Pensem alugnes vies però al final decidim anar a fer la Via Cristina G.G. a la Paret de l'Aeri, pels comentaris semblava que havia de ser una via equipada, però al veure la ressenya veiem que alguna cosa s'hi ha de posar, fet que encara la fa més atractiva.
El primer llarg és el de la criva, la cordada de darrera en va baixar, hi has de trobar els forats, 6a Ae equipat. El segon llarg té la dificultat en els tres primers parabolts que es passen en Ae i seguidament la dificultat es manté fins a la part final fins que decreix per arribar a la reunió, 6a Ae equipat. El tercer llarg comença amb tendència a l'esquerra i va a buscar la reunió més a la dreta que la Fraggel, V equipat. El quart llarg va recte per superar el sostre i un cop superat amb un parell de passos s'arriba a la reunió, V Ae equipat. El cinquè llarg va segueix les dues primeres xapes de la Fraggel i seguidament empalma amb la Easy Ryder amb qui comparteix reunió, V equipat. El sisè llarg va paral·lel a la Easy per la dreta amb més equipament, V equipat. El setè llarg surt per un arbre per la dreta de la reunió i l'hem fet amb Ao fins a uns metres de la reunió on es surt amb lliure, Ae IV equipat. El vuitè llarg va amb tendència a l'equerra fins a l'última reunió de la Reencuentros i seguim fins sortir on muntem reunió en un arbre, IV equipat.
Tot i la polèmica que va generar la via pel seu recorregut, crec que està ben aconseguit i el principal problema és que comparteix força reunions, que per altre banda va fer que fessim amistat amb una parella, en Xavi i l'Eli, uns cracks que feien la Fraggel Rock.
La ressenya posa que s'han de portar alguns friens, nosaltres només varem fer servir el camelot 0.75 un parell de cops, a més portavem 18 cintes exprés (algunes de llargues) i estreps que varem utilitzar a l'inici del segon llarg.
Les reunions estan totes equipades amb parabolts, i els llargs estan equipats amb parabolts, algun espit a la part superior i un parell de pitons.
El descens el varem fer per la canal de la Llum, on se'ns va posar a ploure una mica, cosa que la fa més complicada, però almenys la pluja ens va repectar a la via, tot i el cel negre i els trons que ens van amenaçar a la part final de la via.

En Gerard en el tram complicat del primer llarg.

Arribant a la segona reunió.

En un pas de V complicadet del tercer llarg.

Just sortint del sostre del quart llarg.

Anant a buscar la Easy.
A la part final de la placa del sisè llarg.

Entrant al setè llarg per l'arbre.
En Gerard a la penúltima reunió.

Una foto d'en Xavi a l'últim llarg de la Fraggel Rock, 6c.

Un cop acabada la via, apunt d'inicial el descens.

1 comentari:

Xavier Sanchez ha dit...

Un plaer compartir reunions amb vosaltres, ja vas veure que va passar quan ens vau deixar sols...(trons,cel negre, em quedo sense forces,deixo una cinta...)
D'avui no passa que us enviem les fotos,eh?
A veure si tornem a coincidir en alguna reunió!
Xavi i Eli