dilluns, 31 d’agost del 2009

Gaudint de nou a la Cara Sud del Pedraforca.

CHORAS PIENGUE: 220 metres 6c (6b obligat).

Tinc moltes ganes de tornar a la Sud del Pedra i aquest cop l'objectiu és la Choras Piengue, així que a mitja setmana truco a en Quim que tot i no estar-ne molt convençut al final accepta la proposta. Fem l'aproximació amb una bona temperatura comparada amb la de la setmana anterior, deixem la motxilla al coll i fem fins a peu de via. Veiem una cordada de francesos a la Somni de Pedra i un parell de cordades a la Via de Tots.
Un cop a peu de via ens equipem i decidim a sorts qui comença, em toca a mi.
El primer llarg és comú amb l'Estimball fins a la meitat, on l'Estimball va cap a l'esquerra i la Choras cap a la dreta, si es van seguint els parabolts no ens confondrem de via, 6a equipat. El segon llarg surt per placa i va a superar un sostret amb bona presa i continua per placa fins a la reunió, 6a equipat. El tercer llarg es comença amb un curt flanqueig cap a l'esquerra i seguidament enfila recte per placa fins a la reunió, 6b equipat. El quart llarg surt cap a la dreta per evitar un sostre i seguidament torna cap a l'equerra, on un cop a la vertical de la reunió, supera un sostre on a la sortida concentra la dificultat del llarg 6b equipat. El cinquè llarg comença per una zona trencada per arribar a una placa que ens portarà fins a la reunió, V equipat. El sìsè llarg puja recta fins a la meitat on comença a pujar amb tendència cap a la dreta fins arribar al desplom, on un cop superat trobem la reunió, 6c equipat. El setè llarg puja per un seguit de grades fins arribar a la reunió (si és que la trobes), IV desequipat.
La qualitat de la roca, al igual que la resta de la cara Sud és excepcional llevat de la primera part del cinquè llarg.
Nosaltres varem baixar seguint la feixa cap a la dreta fins a les Costes del Dou, també és pot baixar seguint la feixa cap a l'esquerra i després baixar per la Gran Diagonal fins a peu de via o bé també es pot rapelar.
La via està equipada majoritariament amb parabolts encara que també hi trobem algun espit, algun burí i algun pitó. Totes les reunions estan equipades amb dos parabolts amb anelles.
Per la via es necessiten una quinzena de cintes exprés i un estrep si no es va sobrat en el desplom de 6c, també poden ser útils tres o quatre aliens per reforçar algun pas o muntar la última reunió en cas de no trobar la de la via.
Unes bones vistes abans d'arribar a la Tartera.
En Quim a la part final del primer llarg.
Apunt de superar el sostret del segon llarg.
A la placa del tercer llarg.
Evintant el primer sostre del quart llarg.
En Quim acabant el cinquè llarg.
A l'inici del sisè llarg.