diumenge, 1 de març del 2009

De Rubies a Centelles

Aquest cap de setmana comença anant amb la Beth cap a Rubies a fer la Festival Eròtic, una via de tres llargs i 6a. Com sempre, prèvia parada a la Fonda Cadí de Ponts arribem a Rubies, on ja hi ha dos cotxes a l'aparcament. Fent camí cap a la paret veiem que la via que hem triat també ha estat triada per les dues cordades que ens precedeixen, però que hi farem, haver-nos llevat abans.
Ja ens liem per arribar a l'entrada de la via i ens hem d'encordar a mig mur, i un cop arribem a l'entrada ja només queda l'últim de la segona cordada. Ens esperem que surti i al cap d'una estoneta m'hi poso, el primer i únic llarg que hem fet de la via, n'és el més difícil i concentra el 6a entre la segona i la tercera xapes i la resta es deixa fer, un cop a la reunió surt la Beth, i degut a la seva falta de rodament es crema en el pas més difícil i decidim rapelar de la primera reunió i anar a menjar unes coques de recapte al forn de la Rosa Serra d' Artesa de Segre.

La Beth acabant el primer llarg del Festival Eròtic.

El diumenge al matí quedem amb l'Oriol i en Gerard per anar a fer una mica d'esportiva per Centelles fins a l'hora de dinar. Em porten a un sector que en diuen Del Presseger, un sector força nou amb vies que van del 6a fins al 7.., amb la roca típica de la zona. El dia no comença gaire bé ja que al sortir de casa veig que ja ha plogut i el dia continua molt tapat, però com que es tracta d'anar a passar el matí com serà que no aguanti. Baixem per un baixador equipat amb cinta i corda i com que ells ja coneixen les vies, anem de dret a la via per la que començarem la jornada. En condicions només fem una via, la primera de 6a+ ja que quan en Gerard acaba d'obrir la segona de 6b comença a ploure, però encara ens deixa fer aquesta via i en Gerard obre un altre 6b tot i que la part alta de la paret començava a estar amarada, així que acabem de mirar una mica les vies que hi ha i ho deixem estar.

En Gerard a la part final de la primera via que consisteix en empotrar en dues fisures paral·leles.

Superant el diedre que hi ha a la meitat de la segona via que verem fer.

3 comentaris:

Mohawk ha dit...

Jo coneixo aquest sector amb el nom del "Grau del Matxo". Aquest estiu hi vam fer un intensiu... vies brutals!

Em va agradar molt! No deixeu de provar un 6c+ aprox de placa, abans de les vies més llargués. Molt bo!

A tibar-li!

Xevi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Xevi ha dit...

Bones Mohawk, la veritat és que no n'havia sentit a parlar mai d'aquest sector ja que d'esportiva en faig ben poca i hi anava amb un centellenc i em va dir que l'anomenaven així. Pel què fa al 6c+ si l' obres el provaré, aquest grau jo només me'l miro si s'hi passa amb estreps.