dissabte, 7 de març del 2009

Canal de l'Àliga, 400 metres 75º, V

Després de descartar anar a fer alguna cosa a Gavarnie amb en Miquel i l'Ivan per la previsió de mal temps que hi havia aquest dissabte, hem decidit anar al Cadí ja que el temps pintava millor i l'acomulació de neu menor. A última hora s'hi apunta en Cèsar, així que farem dues cordades, amb l'Ivan tenim ganes d'anar a fer la via Teixonera ja que hem vist al blog de l'Alfons Gastón que la van fer i feia la tira d'anys que no es formava, i en Miquel i en Cèsar trien la Canal de l'Àguila, aprofitant que aquest any es pot fer integrament amb piolet tracció.
Un cop a Estana comencem l'aproximació i déu n'hi do quina toba de neu que hi ha, realment fa goig el Cadí, tot hi que aquest fet endureix la meteixa aproximació que en els trossos on no hi ha traça s'ha d'obrir trinxera.
A la part final de l'aproximació ens separem d'en Miquel i d'en Cèsar i enfilem cap a la Teixonera, un cop som gairebé a peu de via en resseguim la línia i sembla que a la part final, després del tram de V, el que hauria de ser una línia de 80º es veu tot roca amb algun clap de gel i per no enmerdar-nos i que se'ns hi fagi de nit ho deixem hi anem a aprofitar l'ocasió per poder fer la Canal de l'Àliga en piolet tracció.
Arribem a per de canal i ens hi trobem a en Miquel i a en Cèsar esperant ja que hi ha una cordada bergadana al davant amb els qui hem compartit l'escalada i el descens de la canal.
La canal comença amb un ressalt de gel que ens porta a una llarga pala de neu per arribar al tram on en condicions o temporades normals s'ha de fer en mixt i que actualment no deixa de ser un ressalt de gel equipat, ja que s'hi veuen tres pitons i just a la sortida del ressalt s'hi veu un cordino tapat pel gel. La canal continua per una altre rampa de neu que ens porta a la reunió abans de l'últim ressalt de la canal després del qual amb una tirada ja acabem la canal.
De material hem utilitzat quatre cintes exprés i aliens ( verd, groc i gris) per muntar reunions.
El descens l'hem fet per la Canal del Migdia, on s'ha d'anar amb compte ja que està molt carregada i algun dia d'aquests...
La jornada l'hem acabada a Cal Basté amb unes olives, patates fregides i unes connes.

En Cèsar i en Miquel durant l'aproximació.
Visió de la Via Teixonera, a la part superior hi ha un tram que no es veu en bones condicions.

L'Ivan al primer ressalt.
Estic acabant el segon ressalt, rarament format.

L'Ivan fent l'últim ressalt.

Sortint del corredor.


En César i en Miquel un cop acabat el corredor, per sota en Joan i en Toni.

"Gaudint" del la gran quantitat de neu que hi ha al Cadí.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Xevi, je, je, hi ha una foto que destaca entre totes les altres!! Hauràs de canviar la càmera....

Aquí hi tens les altres:

http://picasaweb.google.com/gatsaule/CanalAliga#

Fins la propera!!

Xevi ha dit...

Moltes gràcies Joan, la veritat és que quan he vist les fotos que has tirat m'han fet enveja, això d'anar amb una càmara de fireta...,

Fins aviat!!