dilluns, 17 de novembre del 2008

Bàlsam de Tigre, 180 metres 6a+ ( V+ Obligat)

Aquest dissabte quedem amb l'Oriol per anar a escalar, hi havia un parell de propostes, una era anar a l'Esperó de les Orenetes a fer la UES i l'altre anar a la Pret Bucòlica a fer la Bàlsam de Tigre i la Pas d'Estrés, de les vies de la Paret Bucòlica a mi em feia gràcia fer la Bàlsam que l'Oriol ja havia fet i a l'Oriol li feia gràcia fer la Pas que jo ja havia fet.

Quedem a les 7 a Can Pamplona i fem cap a Ponts a esmorzar unes llesques de pa amb tomàquet amb butifarra a la Fonda Cadí,i encara no acabem de decidir quina via farem. Mentre pujem Oliana amunt decidim per fer la UES, tot i que el temps ens juga en contra ja que calculem que començarem a escalar a les 11:00 i haurem d'anar lleugers ja que a més de la llargada de la via hi ha el descens i tallarem cap al crepuscle.

Un cop arribem a l'aparcament bufa un vent endimoniat i sense parlar gaire tornem a pujar al cotxe i anem cap a la Paret Bucòlica, on anem a fer primer la Bàlsam de Tigre i un cop l'acabem, decidim que ja en tenim prou i deixem la Pas d'Estrés per un altre dia.

La via és molt maca tret de l'últim llarg i l'inici de la via està marcat. El primer llarg comença amb una grada i ja es posa vertical de cop, V equipat amb parabolts. El segon llarg et porta cap a un sotret per superar més impresionant que difícil amb unes nances espectaculars i segueix amb una placa vertical, V equipat amb parabolts. El tercer llarg comença amb tendència a l'esquerra per anar a buscar una altre placa i segueix recte amunt, V equipat amb parabolts. El quart llarg comença amb un pas finet i s'ha d'anar alerta on t'agafes ja que sembla una mica trencadot i segueix resseguint fisures, V equipat amb parabolts. El cinquè llarg va per una placa vermella cap a un sostret que s'ha de superar i et porta de dret a la reunió, 6a+ equipat amb parabolts. El sisè llarg és purament de tràmit per arribar al cim, IV equipat amb alguna cinta als arbres i parabolts.

La via està equipada amb alegria entre parabolt i parabolt, es pot portar un parell l'aliens per alguns passos i una cinta o un estrep per superar el sostre del cinquè llarg.

A la via varem coincidir amb una altre cordada osonenca d'uns companys que ens trobem els dimarts al rocòdrom i posteriorment també varem coincidir a l'Hostal Cadí quan acabavem de menjar-nos unes guatlles.


L'Oriol acabant el primer llarg.

L'Oriol arribant a la tercera reunió.

L'Oriol començat el quart llarg.


Jo mateix sota el sostret del cinquè llarg.

L'Oriol a la última reunió després d'haver fet el senglar a l'últim llarg.


Al final de la via amb l'Oriol.