dissabte, 27 de setembre del 2008

Via Cervera-Raül 210 metres MD, A1e.

Aquest dissabte ens hem retrobat amb l'Ivan i en Pep ja que feia força dies que no escalavem junts, amb l'Ivan feia dos mesos i mig i amb en Pep des del mes de gener.

El divendres va ser molt plujós, fet que ens va ajudar a decidir ràpid on aniriem a escalar, varem dir d'anar a Montserrat ja que ens queda aprop i a més amb una mica d'aire s'aixuga ràpid. Com sempre, començem la jornada al bar, i com gairebé sempre que anem a Montserrat ens deixem veure per Cala Anna a el Bruc. Com als vells temps arribem al bar sense cap via en ment, així que mentre esmorzem comecem a mirar les ressenyes que portem i amb l'excusa de que anem faltats de forma anem fer la Cervera-Raül a la Talaia Gran.

Mirant la ressenya la via té 8 llargs tot i que posa que es tant la 1ªreunió com la 3ª es poden evitar i així ho fem i també enllacem els dos últims llargs, els quals no es poden enllaçar amb cordes de 60 a menys que es surti amb ensamble que és el què varem fer. Aquesta via ha estat reequipada amb parabolts, tot i que n'hi ha alguns que no estan gaire ben posats, i pel que fa al material amb 12 cintes, estreps, una recuperable i un joc de tricam es passa.

Un cop a peu de via l'Ivan comença fent la primera part de la via, el primer llarg és un tercer on no hi ha res, i que enllacem amb el segon que ja comença amb un cinquè tot ben equipat i on el grau va decreixent fins a tercer fins arribar a un arbre on muntem reunió. El segon llarg ( el tercer i quart de la resenya) comencen amb un pas d'A1e i la resta de cinquè i quart van tenint peces, parbolts i burins. El tercer llarg ens porta fins al cim de la primera agulla amb la primera part de quart i la resta de tercer. El quart llarg comença desgrimpant la primera agulla i enfilant la Talaia Gran amb un mur vertical on la major part del llarg és A1e amb un pas de cinquè pel mig i una sortida de quart fins a la reunió, en el llarg hi ha parabolts, burins i un pont de roca. El cinquè llarg, l'últim per nosaltres, comença amb un parell de passos de quart i la resta de tercer i no hi ha res fins a la que segons la ressenya seria la setena reunió, on hi ha un parabolt i un burí per començar l'ultim llarg que també comença amb quart i va decreixent fins al cim on tampoc hi trobem cap peça.

Vista del primer llarg

L'Ivan al començament del segon llarg

L'Ivan començant el tercer llarg

En Pep i l'Ivan arribant a la quarta reunió

L'Ivan i en Pep al cim de la Talaia Gran

1 comentari:

nenivan ha dit...

aquest de l'Ivan es nota que és el que talla el bacalla, el putu amo vaja... a les fotos ja es veu qui és el que força en lliure al maxim i és que anant de segon la gent es creix....
un niñato del Bisaura