dimecres, 21 d’octubre del 2009

El Roget, Prima 210 metres 6b+ (6a/A1 obligat)

Després d’alguns problemes amb els telèfons, quedem amb en Jortx i l’Ivan per anar-nos a penjar. Ja feia algun dia que tenia en ment tornar al Roget, a provar la Pima d’on fa algun any, amb l’ivan, la pluja ens en va fer baixar quan encara no havíem ensumat els dos últims llargs, que són els que tallen el bacallà, i encara fa més anys, la via ens va tirar enrere amb l’Oriol a meitat del penúltim llarg per manca de previsió alhora d’agafar material.
Dissabte a dos quarts de vuit passa l’Ivan per casa i a un quart de nou ja som a Avinyó a recollir a en Jortx i fem cap al Saldes a esmorzar una mica, i un cop tips, seguidament pugem fins a l’aparcament del Roget. Aquest cop si que fem previsió de material i repetim els camalots del 0,5 fins al 3.
El primer llarg comença per una placa que ens porta a superar una panxeta al principi i sense cap més dificultat fins al final, V equipat. El segon llarg surt cap a la dreta i va pujant buscant la millor roca fins a la reunió, IV semiequipat amb un parabolt. El tercer llarg comença seguint la repisa uns metres a l’esquerra i seguidament ens hi trobem un pas assegurat amb un pitó que ens deixa a un diedre, poc definit a la part de dalt, V semiequipat amb parabolts i pitons. El quart llarg comença anant cap a l’esquerra i també es tracta de pujar per un diedre, del que en sortim a la part final, V semiequipat amb parabolts i pitons. El cinquè llarg es tracta d’anar remuntant un altre diedre amb una fisura perfecte, la dificultat es concentra a la part final on hi trobem un parell de passos que podem fer amb artificial, 6b semiequipat amb un parell de pitons i un pont de roca. El sisè llarg es divideix en dos diedres fisurats separats per un descans, està força més equipat que el llarg anterior i és el llarg més dur de la via, 6b semiequipat amb parabolts i claus.
La via es rapela i es pot fer amb tres ràpels amb cordes de 60 metres, tenir en compte que el primer ràpel no es pot empalmar. De material portàvem unes 16 cintes exprés (algunes de llargues), un joc d’aliens, dos jocs de camalots del 0,5 fins al 3, un joc de tascons i un estrep per cap.

L'Ivan i en Jortx en el primer llarg. (Per què portava guants de ciclista l'Ivan?)


Començant el segon llarg.


Ara li toca a en Jortx al tercer llarg.

El diedre del quart llarg.

L'Ivan a la primera part del cinquè llarg.

En Jortx tibant al primer diedre del darrer llarg.

3 comentaris:

Jortx ha dit...

Va parir quanta lletra!!

Em pensava que t'havies parit un fart de tirar fotos! On han anat a parar??

Mingo ha dit...

Felicitats per l'escalada. Estic amb el Jortx quanta lletra, a més petita, els que ja tenim una edad ens consta, bromes apart, enhorabona de nou

Xevi ha dit...

Moltes gràcies Mingo. Jortx, pel què fa tema fotos suposo que les penjaréa aquesta tarda, tan al post d'aquest dissabte passat com de l'anterior, però és que tenia que omplir el carret, i ara el tinc a rebelar.