dilluns, 27 de juliol del 2009

Somni de Pedra, 340 metres 7a+ Ae (6a obligat)

Dissabte 18 amb l'Ivan anem a fer una de les vies de la Cara Sud del Pedra, un lloc on encara no he trobat cap via que no valgui la pena, és una paret que m'encanta. Quedem amb en Miquel i el seu fill Jordi per esmorzar ja que van a fer la via Patum a la mateixa paret i a mitja tarda han de ser a Manlleu.
Com bona via de la Cara Sud l'adherència s'assaboreix en la majoria dels llargs, on varem forçar tan com varem poguer, però tot i la bona intenció van caure els Ao pertinents.
El primer llarg puja per la placa gaudint de l'adherència, V. El segon llarg va a buscar una fisura per sortir-ne per la seva dreta on hi ha el pas de la via, 6a. El tercer llarg comença amb un sostret per continuar amb una sèrie de passos fins d'adherència, 7a. El quart llarg aprofita la zona fàcil tot arquejant, però de segon vaig probar el llarg recte i és més que aconsellable, IV el llarg original, 6b seguint la vertical de la reunió. El cinquè llarg és un llarg de continuitat que té els passos més difícils al final, 7a Ae. El sisè llarg concentra la dificultat en els primers 15 metres del llarg i seguidament tomba per entrar a la feixa, 7a. El setè llarg comença per unes plaques tombades d'adherència per arribar a un sostre que es supera amb Ao, V Ao. El vuitè llarg la roca ja és una mica diferent, surt cap a la dreta de la reunió per anar a buscar un mur on al final agafem un diedre que ens porta cap a l'esquerra, 6a. El novè llarg continua seguint el diedre per on anavem per agafer-ne un altre que puja vertical que ja ens deixa al final, IV.
Tota la via està equipada, la primera part amb espits i parabolts i la última part a partir de la feixa hi trobem espits i parabolts barrejats amb material més antic (burins i pitons) i a l'últim llarg només hi trobem pitons. Totes les reunions estan equipades amb parabolts.
L'Ivan al primer llarg.


De reunió a reunió del tercer llarg.

Les canals de la variant del quart llarg.

L'Ivan currant-se el cinquè llarg.

L'inici del sisè llarg.

A la placa del setè llarg.
L'Ivan al més pur estil alpí (amb un bri d'herba a la boca) acabant la via.
Els de sempre.

No tot és escalar.