diumenge, 19 d’abril del 2009

Petit Tresor al Montsec, 120 metres V+

Fa quinze dies l'Eulàlia em va trucar per fer una sortida al Montsec i ensenyar-nos un racó desconegut i solitari, i un cop visitat el lloc val a dir que realment ho és, a més a la sortida també hi havia en Miquel i l'Ivan.
Dir que a la paret que varem escalar, l'Eulàlia i en Miquel hi tenen una via per acabar i des del punt on passen havien vist un parell d'espits, seguint la línia varen veure que la via sortia d'un diedre on s'hi veien un parell de ponts de roca.
L'intenció de la sortida era anar a probar la via de la qual no n'havien trobat cap mena d'informació, una via en una paret solitaria on no hi ha cap altre via tret de la que tenen començada.
El primer llarg começa resseguint el diedre, un cop s'acaba la fisura es surt per la dreta i es va a buscar una alzina que on s'hi fa la reunió, V amb dos ponts de roca. El segon llarg surt per l'esquerra de l'alzina i segueix amb tendència a la dreta per anar a buscar la reunió sota d'un diedre xemeneia, V equipat amb dos espits i un pont de pedra i la reunió amb dos espits. El tercer i quart llargs els varem encadenar, es comença per un diedre xemeneia i sortint d'ell per l'esquerra per arribar al cim d'un gendarme on hi trobem una reunió amb dos espits, des d'on seguim cap a l'esquerra per superar un petit mur i a partir d'aquí la paret ja tomba fins al cim, V on hi trobem dues pitonisses, una al què seria el tercer llarg i una altre al quart i els dos espit que són de la tercera reunió, mentre que la quarta reunió (tercera per nosaltres) es fa en una alzina.
Dir que la graduació de cada un dels llargs seria de V+ i el material que varem utilitzar va ser un joc de friends repetint-ne algun de gran, un joc de tascons i unes 14 cintes exprés.

En Miquel equipant al pimer llarg.

En un petit diedre a mig segon llarg.


Començo l'últim llarg.

Un cop hem acabat la via.
Disfrutant dels racons que ens va oferir l'aproximació.

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats per l'activitat. De quin lloc del Montsec esteu parlant?

Xevi ha dit...

Gràcies Mingo, pel què fa al lloc si t'esperes alguns dies ja en treure algunes ressenyes, ja que és una paret on només hi ha un parell de vies, la veritat és que dona per més i hi volem obrir un parell o tres de vies noves.

Jortx ha dit...

Caram Xevi, quin blog!

Mola veure que ara que he tancat la barraca algú de bo agafa el relleu!!

Quan vulguis n'anem a fer alguna, que jo també en tinc ganes!

Xevi ha dit...

Ostres Jordi, ja has tancat el blog definitivament? Podries anar fent algun post que altre, no cal que portis el ritme d'abans, és que no paraves!

Pel què fa a anar a fer alguna grimpadeta, a veure quin dia quedem.

Fins aviat!