dissabte, 31 de gener de 2009

Excursió amb esquís per Puymorens

Aquest dissabte, després d'un meset reclòs, per fi m'ha arribat l'hora de sortir. Mirant la meteo no pinta gaire bé enlloc, penso que millor anar a fer algo d'alpinisme ja que si neva almenys pots fer alguna cosa metre que si vas a fer roca i plou, ja t'ha tirat el dia enlaire. A l'Ivan li proposo d'anar a fer el Gran Diedre del Pic de Valletes, i sense pensar-s'ho ja tenim l'objectiu, com a pla alternatiu, degut a que es molt difícil que es formi el Gran Diedre triem el Corredor Nordoest del pic veí de la Vignole.

Durant la primera part de l'aproximació anem bé ja que és per una pista de l'estació de Porté Puymorens, la cosa cambia quan la pista s'acaba, degut a les nevades que hi ha hagut hi ha un tou de neu considerable i hem d'anar obrint traça, cosa que fa que l'aproximació se'ns fagi una mica llarga. De lluny ja veiem que al Gran Diedre encara li falta força per estar format i ja ens fem la idea d'anar al Corredor Nordoest de la Vignole, i alhora allargar l'agonia de l'aproximació. Un cop som a l'inici del corredor veiem que la línia fina que es veia és de neu per transformar i desistim ja que es tard i la feinada que ens portaria fer la primera part en roca i la últma, on sembla que no hi ha res de neu i menys de gel, ens allargaria força la jornada.

Baixant quedem amb la Beth i la Judit que van pujar més tard a esquiar, i fem una baixada des del bar que hi ha a la pista per la qual hem fet la primera part de l'aporximació, fins a l'aparcament.

En Pic de Valletes a l'esquerra i el Pic de la Vignole a la dreta.
L'Ivan durant l'aproximació amb el Pic de la Vignole al fons.
El Corredor Nordoest de la Vignole.
L'Ivan durant el descens.