dissabte, 11 d’octubre del 2008

Mas-Guasch al Puntal de l'Albarda Castellana ( 170 metres, V+ Ae/A1)

El dissabte quedem amb l'Ivan per anar a Montserrat que ens queda a prop i així poder ser d'hora a Sanhi, per això quedem a dos quarts de nou per anar a per la Mas-Guasch, una via que feia molt de temps que tenia a la carpeta de ressenyes. Previa parada al "Pata Negra" arribem a l'aparcament del Monastir, fem material i ens enfilem cap a peu de via, no sense perdrens abans, ja que un cop al Pla del Ocells agafem el camí que va més directe cap a l'hermita de Sant Jeroni, on arribem i després ens toca desfer part del camí. Un cop a peu de via ja hi ha una cordada a punt de començar, així que ens toca esperar una estoneta.

Un cop ens toca, comença l'Ivan amb un primer llarg que surt recte per anar a buscar un flanqueig cap a l'esquerra que ens porta a la reunió, V equipat amb parbolts. El segon llarg comença amb artificial per un mur per anar a buscar una diedre, V Ae equipat amb parabolts, claus i un arbre. El tercer llarg segueix la fisura diedre fins un abret i després segueix per placa, V equipat amb parabols, burins, spits i un arbret. El quart llarg és tot de diedre, V equipat amb parabolts, claus i ponts de roca. El cinquè llarg comença per una fisura que et porta cap a un esperonet per arribar a la placa que et deixa al cim. V A0 equipat amb parabolts i un burí.

Per arribar al cim varem fer un llarg més que comença amb una desgrimpada de l'agulla i a continuació pujar al cim amb un tram de III.

La via està practicament equipada, tot i que s'hi poden reforçar passos, sobretot en el quart llarg i per això varem fer servir ticams petits, aliens i el camelot de 0,5.


L'Ivan a l'inici del primer llarg just abans del flanqueig.

L'Ivan començant en lliure després de l'Ae del segon llarg.

Enfilo la placa just abans d'arribar a la tercera reunió.

La cordada que teniem al davant fent el diedre del quart llarg.

L'Ivan acabant el quart llarg.

L'Ivan fent l'esperonet del cinquè llarg.

Junt amb l'Ivan al cim.